PhD

Van actie tot zelfverwezenlijking. Routes van toetreding tot radicaal- en extreemrechts

Waarom worden radicaal- en extreemrechtse activisten (actief in de periode 2015-2018) actief, waarom blijven zij actief, en in hoeverre komt dit overeen met eerdere inzichten uit de literatuur?

Sinds 2015 buig ik me als externe promovendus aan de Universiteit Leiden over deze vraag. In de periode 2015-2018 heb ik 36 activisten gevolgd en uitgebreid geïnterviewd.

Mijn onderzoek biedt niet alleen inzicht in motieven van toetreding en continuering, het laat eveneens zien hoe het radicaal- en extreemrechtse landschap en de maatschappelijke reactie de afgelopen twee decennia is veranderd.

Op 19 mei 2021 zal ik om 11:15 mijn proefschrift verdedigen aan de Universiteit Leiden. In verband met corona zal dit grotendeels (of geheel) digitaal zijn waardoor er geen publiek bij kan zijn. De plechtigheid zal via deze link online te volgen zijn voor wie het interesseert:
Hartelijke groet,
Nikki
Overigens zal in diezelfde week de journalistieke (en veel leukere) editie van mijn onderzoek verschijnen bij DasMag: Maar dat mag je niet zeggen (HIER alvast te bestellen, ik zal ‘m signeren!)
image.png