Journalist

nikki

Mijn naam is Nikki Sterkenburg en ik werk als journalist bij Elsevier Weekblad. Momenteel promoveer ik ook aan de Universiteit Leiden op radicaal- en extreemrechts in Nederland.

Ik heb Nederlands en Islam in de Moderne Wereld aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen. Ik heb altijd een voorliefde gehad voor schrijven en onderzoek doen, vandaar dat ik drie masters heb afgerond en de drie scripties heb geschreven.

Na een rits bijbaantjes in de media werk ik vanaf 2009 als journalist. Tot aan 2011 was ik misdaadverslaggever bij Nieuwe Revu en freelance tekstschrijver. Voor mijn interview met Richard Korver won ik de Studentenluis 2011, de prijs voor het beste interview.

Daarna werkte ik twee jaar als financieel onderzoeksjournalist bij tijdschrift Quote, waar ik meerdere grote onderzoeksverhalen schreef en meerekende aan de jaarlijkse rijkenlijst.

In september 2013 maakte ik de overstap naar Elsevier Weekblad. Daar werk ik aan grotere onderzoeksverhalen, die vaak over radicalisering en extremisme gaan. In 2015 verscheen bij Querido ‘Ongeloofwaardig, hoe ik mezelf radicaliseerde en daarvan terugkwam’, dat ik samen met Dennis Abdelkarim Honing schreef.

Nikki Sterkenburg