Journalist

nikki

I wanna celebrate the whole world (Jason Mraz)

Mijn naam is Nikki Sterkenburg en ik werk als journalist bij weekblad Elsevier. Ik heb Nederlands en Islam in de Moderne Wereld aan de Universiteit van Amsterdam gestudeerd, en Journalistiek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Ik heb altijd een voorliefde gehad voor schrijven en onderzoek doen, vandaar dat ik drie masters heb afgerond en dus ook drie masterscripties heb geschreven.

Na een rits bijbaantjes in de media (koffiehaler, publieksmeisje dat elke week 400 Adje-fans bij Mooi! weer de Leeuw de studio in souffleerde, camera-assistent) werk ik vanaf 2009 als journalist. In de periode 2009-2011 werkte ik freelance als fictief columnist, misdaadverslaggever en Engelstalig editor, onder andere voor CampusTV, Nieuwe Revu en Fanack. Voor mijn interview met Richard Korver won ik de Studentenluis 2011, de prijs voor het beste interview.

In september 2011 kwam ik in dienst bij het tijdschrift Quote, waar ik meerdere grote onderzoeksverhalen schreef. In september 2013 maakte ik de overstap naar weekblad Elsevier. Daar schrijf ik reportages, maak ik portretten van prominenten en werk ik aan grotere onderzoeksverhalen. Hoewel ik algemeen verslaggever ben, schrijf ik veel over (ondergronds) moslimsextremisme, polderjihadisme en radicalisering in Nederland en Europa.

In februari 2015 verscheen bij Querido ‘Ongeloofwaardig, hoe ik mezelf radicaliseerde en daarvan terugkwam’, dat ik samen met Dennis Abdelkarim Honing schreef.

Nikki Sterkenburg

%d bloggers liken dit: