De politie verdient meer lof

politie.png

POLITIE / Bij aanslagen rennen agenten meteen af op kogelregens, bomvesten en hard rijdende trucks. Dat verdient lof. En nazorg.

De 37-jarige Franse politieagent Xavier Jugelé, die op 20 april 2017 op de Champs-Élysées werd doodgeschoten, behoorde in november 2015 tot de honderden agenten die uitrukten naar de Parijse concertzaal Bataclan. Het is onbekend wat zijn rol die nacht was, maar op 12 november 2016 was hij een van de genodigden bij het concert van zanger Sting, die de Bataclan heropende.

Op de fatale avond in de Bataclan drongen tijdens een concert drie mannen met kalasjnikovs en bomvesten binnen. Ze begonnen direct bezoekers te executeren. Agenten die in de buurt patrouilleerden, spoedden zich naar de Bataclan. Ze troffen zes militairen aan die voor de concertzaal de wacht hielden. De agenten dachten samen naar binnen te gaan, maar de militairen weigerden omdat ze geen toestemming hadden om in te grijpen. Toen een agent aan een militair vroeg of hij dan diens automatische wapen mocht gebruiken, weigerde deze.

Lees verder bij Elsevier Premium (€) of via Blendle (€)

Getagged , , , , ,
%d bloggers liken dit: