De koepel is gered, nu nog een invulling

KoepelEmmen

Eigenaar Peter Boonstra (47) van de naast de muziekkoepel gelegen Bikbar laat er geen twijfel over bestaan wat hij van de gerenoveerde muziekkoepel vindt. ‘Weg met dat ding. Hij is niet meer beeldbepalend voor dit plein, kost alleen maar gemeenschapsgeld en nu blijkt dat er geen programma voor is. Er wordt niets mee gedaan, en nu bedelt de stichting weer om geld. Ze hoeven bij mij niet aan te kloppen.’

De koepel werd ooit in 1913 neergezet nadat de plaatselijke muziekvereniging Euterpe een verzoek indiende voor een openbaar podium om samen met de Emmer Zangvereniging concerten te kunnen geven. In de jaren twintig en dertig hadden veel concerten op het Marktplein plaats, maar het duurde tot 1934 voordat er een vaste koepel kwam. Partijen konden voor 10 gulden (4,50 euro) de koepel huren voor een muzikale uitvoering. De notabelen van het dorp kochten een kaartje om zittend op een stoel te luisteren naar de uitvoeringen.

Lees verder bij Elsevier Premium (€)

%d bloggers liken dit: