Hoe Nederlands is Turks Nederland?

TurksNederland

Het was de tweede keer in twaalf maanden dat Rotterdamse straten rood kleurden door Turkse vlaggen.

In september 2015 protesteerden zo’n drieduizend Nederlandse Turken tegen het geweld van de Koerdische PKK-­beweging in Turkije. Zaterdag 16 juli jongstleden werden de vlaggen met kenmerkende halve maan en ster door een menigte in de lucht gedragen om te protesteren tegen de mislukte coup die een eind had moeten maken aan het bewind van de Turkse president Recep Tayyip Erdogan.

Enkele honderden Turkse Nederlanders liepen van het Wilhelminaplein al zingend over de Erasmusbrug naar het Willemsplein, waar ze onder meer werden toegesproken door de organisaties Milli Görüş, Di­yanet en het Palestijnse Al-Wafaa. De meeste speeches waren in het Turks. Tunahan Kuzu van de politieke beweging DENK sprak als een van de weinigen in het Nederlands, hij riep op de rust te bewaren.

Lees verder bij Elsevier Premium (€)

%d bloggers liken dit: