Edwin Bakker praat niemand naar de mond

EdwinBakker

Met zijn no-nonsense-opvattingen is Edwin Bakker (48) een veelgevraagd terrorismedeskundige. Portret van een man die iedereen spreekt maar niemand naar de mond praat: salafisten niet, politici niet en ook die softe hogeropgeleiden niet.

De eerste rij werd bezet door salafisten, onder wie een jongen die al op de Terroristen Afdeling in Vught had gezeten. De overige tweehonderd mensen in de zaal waren het ook niet met hem eens. Het was kortom een verhitte bijeenkomst die hoogleraar Terrorisme en Contraterrorisme Edwin Bakker (48) van de Universiteit Leiden onlangs had met moslimstudenten van De Haagse Hogeschool.

De twee sprekers voor hem waren al constant onderbroken en verbaal aangevallen. Bakker: ‘De salafisten hanteerden een heel agressieve gesprekstechniek. Ik gaf ze lange tijd niet het woord en toen ik later wel met ze in discussie ging, verlieten ze de zaal, terwijl ze in het Arabisch nog iets riepen.’

Lees verder bij Elsevier Premium (€)

%d bloggers liken dit: