En dan nu de bommen

raqqa1

Sinds begin 2014 zijn de inwoners van de Syrische stad Raqqa onderworpen aan het wrede regime van Islamitische Staat. Een rustoord voor jihadisten, maar voor de bevolking is het een dagelijkse strijd om te overleven.

Wanneer de bommenwerpers komen, stuiven groepjes ­jihadisten uit elkaar om zich tussen de burgerbevolking van Raqqa te verschuilen. Vrouwen vertonen zich ongesluierd op het balkon om een teug frisse lucht te nemen. ‘Bombardementen zijn eng. Maar het betekent ook een half uur waarin IS-strijders zich niet meer druk maken om hun eigen leefregels. Het is een pauze van dertig minuten ten aanzien van hun wrede regime,’ zo twitterden de burgerjournalisten van Raqqa is being Slaughtered Silently (RSS, ‘Raqqa wordt in stilte afgeslacht’) half november als reactie op de Franse bombardementen.

Lees verder in Elsevier Premium (€) of in Blendle (€)

Getagged ,
%d bloggers liken dit: