Van radicaal naar liberaal

Schermafbeelding 2014-10-28 om 20.59.20

PERSBERICHT

Van radicaal naar liberaal: Dennis Abdelkarim Honing brengt boek uit bij Uitgeverij Q

In februari 2015 verschijnt Ongeloofwaardig. Hoe ik mezelf radicaliseerde – en daar weer van terugkwam. Honing slaat de handen ineen met Elsevier-journaliste Nikki Sterkenburg om terug te blikken op de afgelopen jaren, inclusief de periode die hij doorbracht met de Heetense Syriëstrijder Zakariyya al-Hollandi (Victor Droste).

Dennis Abdelkarim Honing kreeg landelijke bekendheid onder meer door zijn televisieoptredens, en doordat Victor Droste voorafgaand aan zijn vertrek bij hem op de bank logeerde. Aanvankelijk overwoog Honing na het vertrek van Droste om ook naar Syrië af te reizen. Maar nu, anderhalf jaar later, is hij gederadicaliseerd.

Honing geeft openheid van zaken over de ondergrondse orthodoxe islam in Nederland en spaart zichzelf niet wanneer het gaat om zijn voormalige denkbeelden. Hij analyseert scherp en treffend waarom tien jaar islamdebat en overheidsbeleid vooralsnog alleen maar averechts heeft gewerkt en juist leidt tot verdere radicalisering. En hij geeft antwoord op de vraag wat voor hem de reden was om de orthodoxe islam uiteindelijk de rug toe te keren.

Schermafbeelding 2014-10-28 om 20.59.06

Getagged , ,