Covergirl #2

De afgelopen maanden heb ik hard gewerkt om het verhaal van de 27-jarige Victor Droste (a.k.a. ‘Zakariya al-Hollandi) te reconstrueren. Hij groeide op in Heeten, een dorpje in Overijssel van 4200 inwoners, niet ver van waar ikzelf opgroeide. Eind 2010 bekeerde hij zich tot de islam, maart 2013 vertrok hij naar Syrie voor jihad. Een slimme jongen, die opgroeide in een liefdevol gezin, en die vlak voor zijn vertrek nog huis/baan/vrouw kreeg aangeboden. Hoe kwam hij tot zijn beslissing? En hoe ziet zijn leven in Syrie eruit? Ik voerde tientallen gesprekken met zo’n vijftien betrokkenen, die ik heel dankbaar ben voor hun tijd en openheid. Dus ren NU naar de kiosk, of nog beter: neem een abonnement!

Hier online te lezen

P.S. Via Twitter kwam deze binnen:

Covert2

Getagged , ,
%d bloggers liken dit: