Commentaar: waarom schrapping Bram Moszkowicz volkomen terecht is

‘Ik heb fouten gemaakt, maar ik heb geen strafbare feiten gepleegd’, aldus Bram Moszkowicz nadat hij definitief door het Hof van Discipline als advocaat geschrapt werd. Hij begreep de beslissing niet, hij had immers zijn fouten toegegeven en spijt getoond? Toch is het volkomen terecht dat hij uit de beroepsgroep geknikkerd is en geen cliënten meer mag bijstaan. Sterker nog, hij mag van geluk spreken dat hij niet strafrechtelijk wordt aangepakt.

Moszkowicz heeft de afgelopen maanden alles uit de kast getrokken om de tuchtzaak tegen hem voor het gewone volk te duiden: het kwam omdat hij Wilders had bijgestaan, omdat hij in de rechtszaal geen blad voor de mond neemt, de Auschwitz-kaart werd gespeeld, Germ Kemper voerde een persoonlijke hetze tegen hem, hij kon het naar cliënten toe niet maken om zijn beroepsgeheim te overtreden, hij had het te druk met zittingen om cursussen te volgen, hij was toch maar een ouderwets man, en Nederland was te klein voor hem – vandaar dat zijn hoofd boven het maaiveld nu werd afgezaagd. Iedere denkbare smoes werd aangewend om niet hoeven te zeggen: ‘Excuses dat ik vele tienduizenden euro’s van cliënten contant heb aangenomen, vervolgens geen werkzaamheden heb verricht, ze in de gevangenis heb laten wegrotten en later ook nog eens valse facturen en urenspecificaties heb gestuurd. Oja, en het spijt me ook dat ik die miljoenen aan contanten niet heb opgegeven bij de Belastingdienst.’

Lees verder op Quotenet

Getagged
%d bloggers liken dit: