Willem Holleeder: mietje of mythe?

Nadat mijn leven enkele maanden in het teken heeft gestaan van ‘De Neus’ omdat ik voor mijn afstudeerscriptie onderzoek naar hem deed, kon een artikel in de Nieuwe Revu niet uitblijven. Tijdens het schrijven van mijn scriptie zat ik vaak te morren dat niemand het ooit zou lezen, dus wat was het punt van zo’n lijvig boekwerk dat in een of ander archief zou verdwijnen? Het tegendeel bleek echter waar. De website Crimewatcher heeft mijn scriptie opgepikt, iets wat me stiekem heel trots maakt! In navolging hiervan kreeg ik ook een mailtje van Steve Brown, die mijn scriptie wil gebruiken voor zijn nieuwste boek.

Voor wie geïnteresseerd is, de scriptie is HIER te lezen. Het onderzoek rammelt wel een beetje, maar het is de eerste serieuze poging om ‘trial by media’ te toetsen aan de hand van een aantal criteria die losgelaten kunnen worden op de mediaverslaggeving rondom een groot proces. Omdat ik zelf het wiel uit moest vinden en er toch een zinnige conclusie uitkwam, is de scriptie door begeleider prof.dr. Huub Wijfjes en tweede lezer prof.dr. Marcel Broersma beloond met een 8.

Vanuit mijn scriptie ontstond het idee voor ‘het Merk Holleeder’. Zijn naam staat voor alles wat vuig en voos is, het is een soortnaam voor criminele jongeren en roept het beeld op van een vrije jongen op een scooter die zich door God noch gebod laat hinderen. En in hoeverre is hij echt onze Nederlandse godfather? Lees HIER het artikel.

P.S. Tevens nieuw in de portfolio: een artikel over nieuw digitaal geld genaamd Bitcoin

Getagged , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: