‘sgoe jonge’: mee op pad met het Joint Hit Team

Nu online: mijn artikel over de wilde nacht op pad met het Joint Hit Team (klik HIER), waar ik al uitgebreid en euforisch over getwitterd en geblogd heb. Overigens wil ik een kleine nuance toevoegen. Uit dichterlijke vrijheid heb ik geschreven dat een aantal van hen klonk als de New Kids (‘sgoe jonge!’), maar een aantal Brabanders hebben mij duidelijk gemaakt dat niet iedereen even blij is met die film en dat dit best wel een belediging was ;).

De vergelijking houdt ook namelijk daar wel op. Het werk omvat meer dan alleen auto’s klemrijden. Teamleden moeten hun talen spreken, om kunnen gaan met jurisprudentie van verschillende landen, geen enorme geldingsdrang als politieagent kennen en bovendien een hoop tegelijk kunnen: observeren, onopvallend achtervolgen en ondertussen ook met collega’s kunnen communiceren. Toen chef-commandant Koen in het donker langs een geparkeerde Peugot 206 reed en twee seconden naar binnen keek, kon hij precies de inzittenden omschrijven. Dus als ik mensen hier vreselijk mee beledigd heb: sorry, ik ben een Randstedeling met duidelijk weinig gevoel voor de zuidelijke verhoudingen…

P.S. vergeet niet het hilarische kader te lezen over de Snuf en Snuitje onder de cokedealers in Rotterdam!

Getagged , , , , , , , , , ,
%d bloggers liken dit: